zranitelnost-cms-made-simple

Odhalili sme zraniteľnosť CMS Made Simple

CMS Made Simple (CMSMS) je voľne dostupný, open source (GPL) content management system (CMS), ktorý poskytuje developerom, programátorom a vlastníkom stránok jednoduchú správu stránky a jej údržbu. Pozreli sme sa bližšie na zraniteľnosť CMS Made Simple a o výsledok sme sa s vami podelili.

Podrobnosti o Made Simple CMS

Používateľ s administrátorským prístupom môže zneužiť chybu typu XSS v administrátorskom paneli a v rozšíreniach. Táto zraniteľnosť existuje z dôvodu nedostatočnej filtrácii používateľom dodaných dát. Zneužitím týchto zraniteľností útočník získa možnosť spustiť vlastný klientský kód u iných používateľov. To môže spôsobiť vykonanie rôznych akcií pod účtom iného administrátora. Tiež heslá sú uložené ako osolený MD5 hash.

Zranitelnosti

Payload: <script>alert(document.domain)</script>

Popis: Po vložení payloadu do vstupu je potrebné stránku znovu načítať aby sa payload vykonal

Stored XSS v manage shortcuts

Payload: <script>alert(document.domain)</script>

Parameter: name

Stored XSS v global settings, content editing settings, maintenance mode

Payload: <script>alert(document.domain)</script>

.

Stored XSS v global settings

Payload: <script>alert(1)</script>

Parameter: global metadata

Popis: Prejaví sa aj na stránke pre návštevníkov

Stored XSS v title článku

Payload: XSS &lt;script>alert(document.domain)&lt;/script>

Popis: Prejaví sa v admin prostredí a obsah článku sa prejaví aj na stránke pre návštevníkov. Tu ale treba modifikovať request cez proxy, pretože stránka pred odoslaním ošetrí niektoré znaky.

Stored XSS v settings - content manager

Payload: <script>alert(document.domain)</script>

Keďže vývojári sa rozhodli neopraviť nahlásené zranitelnosti, najlepším odporúčaním by bolo asi prejsť na iné - pravidelne aktualizované CMS, ako napríklad Wordpress. Ak si nie ste istý bezpečnosťou vášho systému, tak vám s bezpečnosťou radi pomôžeme.

Tieto chyby objavil Tomáš Volný zo spoločnosti Citadelo.

About the author

Citadelo
Citadelo je dom plný etických hackerov na vašej strane. Pomáhame otestovať ich informačnú bezpečnosť. Podrobte svoje IT prostredie výzve a odhaľte, do akej miery sú vaše citlivé dáta chránené.
Zobraziť viac od autora

Related posts

Citadelo Security Evening - jeseň 2017

Blog | | Citadelo
Hackerské tipy, odhalenie zraniteľnosti s medzinárodným dopadom a ako ukradnúť milióny. Nie, to nie sú názvy filmov, ale témy prednášok, ktoré odzneli na Citadelo Security Evening (CSE)
Zobraziť

WPA2 prelomená. Viete ako ochrániť svoje dáta?

Blog | | Citadelo
Bezpečnostný analytik Mathy Vanhoef zverejnil širokej verejnosti vážnu bezpečnostnú chybu vo WPA2 protokole. WPA2 protokol sa bežne používa na šifrovanie komunikácie pri použití Wi-Fi, jeho predchodcovia sú WPA a WEP.
Zobraziť

Úspešne sme absolvovali certifikáciu OSCP

Blog | | Citadelo
OSCP je skúška, ktorá preverí teoretické aj praktické znalosti. Narozdiel od iných skúšok, OSCP a jej úspešné absolvovanie hovorí o určitej znalosti držitela certifikátu.
Zobraziť

ExtendedMacro – BurpSuite plugin

Blog | | Citadelo
BurpSuite Proxy patrí medzi štandardy používané pri penetračnom testovaní webových aplikácii. Aj keď je tento nástroj veľmi dobrý, stane sa, že nedisponuje funkcionalitou, ktorú momentálne potrebujete.
Zobraziť